Со овие чекори најлесно ќе одвоите жолчка од белка – нема нервози

Со овие чекори најлесно ќе одвоите жолчка од белка – нема нервози

Вака најлесно да оделите жолчки од белки од јајцето, без нервози и лушпи.

Се користат свежи јајца, се кршат по средината, на средината треба да се направи цврста пукнатина.Благо се удира јајцето на не премногу остра ивица.

Ако планирате да правите снег од белки, бидете сигурно дека не се помешале со жолчката.

 

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*