Брзо и лесно јадење: Запечен карфиол кој се топи во уста

Брзо и лесно јадење: Запечен карфиол кој се топи во уста

Брзо и лесно јадење…

Состојки:

  • 2 лажички лук во прав
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 главица карфиол
  • 2 лажици пармезан
  • сол
  • бибер
  • исечкан свеж магдонос

Начин на подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 220 степени па намастете сад за печење. 
  2. Маслото и лукот ставете ги во вреќичка и додајте карфиол – сè добро протресете. 
  3. Ставете во сад за печење, побиберете и посолете. 
  4. Печете 20 минути. Извадете од рерна и посипете со пармезан и магдонос. Вратете во рерна уште неколку минути. 
  5. Послужете со месо или или како самостално јадење.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text