Брзо и лесно јадење…
Состојки:
- 2 лажички лук во прав
- 2 лажици маслиново масло
- 1 главица карфиол
- 2 лажици пармезан
- сол
- бибер
- исечкан свеж магдонос
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 220 степени па намастете сад за печење.
- Маслото и лукот ставете ги во вреќичка и додајте карфиол – сè добро протресете.
- Ставете во сад за печење, побиберете и посолете.
- Печете 20 минути. Извадете од рерна и посипете со пармезан и магдонос. Вратете во рерна уште неколку минути.
- Послужете со месо или или како самостално јадење.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи