Нема да може да престанете да ги јадете: Уштипци со една состојка која менува се

Нема да може да престанете да ги јадете: Уштипци со една состојка која менува се

 

 

Направете солени уштипци кои нема да може да престанете да ги јадете.

Состојки:

  • 500 гр. полубело брашно
  • 200 мл.млеко
  • 270 мл вода
  • 12 гр сол
  • 1 јајце
  • 2-3 лажици ракија
  • масло за пржење

Подготовка:

  1. Се става брашното во сад, се прави дупка во него и се става јајце со сол и ракија.
  2. Млекото се меша со вода и се загрева, па се става во смесата.
  3. Се загрева масло на длабока тава.
  4. Смесата може да ви се чини густа но треба да биде таква.
  5. Се вадат од смесата со лажица уштипци и се пржат на маслото, па се ставаат на хартија да ја впие маснотијата.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*