Феноменална пита за доручек или вечера!
Состојки:
- 1/2 главица кисела зелка
- малку бибер
- малку црвена пипер
- 2-3 чешниња лук
- 1 јајце
- 200 мл млеко
- малку брашно
- 1/2 кг тенки кори
- масло
Начин на подготовка:
- Зелката исечкајте ја и испржете ја на масло, додајте црвена пипер, бибер и лук. Јајцето разматете го, додајте млеко и брашно, малку сол и масло па изедначете малку погусто отколку за палачинки.
- Раширете кора на маса, малку намастете па додајте малку разматено млеко, па малку пржена зелка.
- Свиткајте ја кората како што е прикажано во видеото, па во празниот круг ставете лажица зелка.
- Преку кората премачкајте млеко со брашно, малку пропрскајте со масло и печете на 200 степени околу 30 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт