Гурмански паприкаш

Гурмански паприкаш

За следниот ручек подгответе вкусен гурмански паприкаш.

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 300 гр пилешко месо
  • 2 главици кромид
  • 1 лажичка варен домат
  • 1 пиперка
  • 2 моркови
  • црвена пипер
  • листови магдонос
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, додајте на кругови исечкани моркови, исечкана пиперка, месо, зачинете по вкус па ставете половина чаша вода и динстајте со повремено доливање вода. 
  2. Додајте лажичка варени домати, малку црвена пипер, на коцки сечкан компир, налијте половина литар вода и гответе додека не биде готово. На крај измешајте половина лажичка ситно сечкани листови магдонос и малку мелен бибер.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо