Ручек кој сигурно ќе ви се допадне.
Состојки:
- 2 телешки или јунешки шницли
- 1 лажица павлака
- малку брашно
- малку презла
- 2 јајца
- бибер
- сол
- масло
- помфрит за прилог
Начин на подготовка:
- Шницлите добро исчукајте ги, посолете ги и побиберете ги. На хартија ставете презла и брашно. Јајцата скршете ги и додајте павлака, па добро разматете.
- Шницлите извалкајте ги во брашно, јајца и павлака, па во презла. Пржете ги шницлите на умерена температура од двете страни да поруменат.
- Вадете ги на хартиени салфети да ја впијат маснотијата.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо