Брза гибаница со павлака (Видео)

Брза гибаница со павлака (Видео)

Брза и вкусна гибаница со павлака…

Состојки:

  • 1/2 тенки кори
  • 3 јајца
  • 400 мл кисела пвлака
  • малку сол
  • масло
  • малку прашок за печиво
  • 100 мл млеко

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца, додајте павлака, малку сол, млеко, малку масло, малку прашок за печиво и сè добро изедначете. 
  2. На дно на намастена тепсија раширете ја првата кора, следната кора потопете ја во фил и редете во тепсија и така со ред додека сè не потрошите. 
  3. Со последната кора прекријте сè па и неа малку премачкајте ја и намастете. 
  4. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да порумени. Сечете и послужете топло со јогурт и кисело млеко.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*