Воздухот мириса на зима, а зимата бара калорична храна. Затоа – уживајте!
Состојки:
- 10 печени пиперки
- 200 мл кисела павлака Пекабела
- 200 гр мајонез
- 200 гр крем сирење
- 200 гр шунка Пекабеско
- 2 варени јајца
- 1 пакување тост кашкавал
- 100 гр кашкавал
- масло
- неколку цели маслинки
- сол
- мелен црн бибер
Начин на подготовка:
- Печените пиперки излупете ги, отстранете ги семките па испоховајте ги. Кога ќе се изладат редете ги во огноотпорен сад, а преку нив намачкајте фил од павлака, мајонез и крем сирење.
- Потоа ставете кругови шунка, па повторно ред пиперки, па фил, па кашкавал, па фил и на крај изрендајте кашкавал и варени јајца. Украсете со маслинки и магдонос.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи