Сите ја правиме оваа грешка со миењето на зеленчукот – вака станува подлога за бактерии

Сите ја правиме оваа грешка со миењето на зеленчукот – вака станува подлога за бактерии

Сите правиме една грешка кога станува збор за зеленчукот, а тоа е прераното миење на истиот.
Ако сте одлучиле веднаш да го исперете по враќање од маркет или пазар, грешите.
Зеленчукот се мие пред употреба, бидејќи во спротива се размножуваат повторно бактериите по него.

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

singlepost_text