Направете, ставете во фрижидер и имате супер брза вечера за себе и своето семејство.
Состојки:
- 1 главица кромид
- 400-500 гр пилешко бело месо
- 3 варени јајца
- 1 шолја течност од супа
- масло
- 1 лажица сенф
- 1 лажица сок од лимон
- малку свежо сечкани листови магдонос и целер
- 1 лажичка сол
Начин на подготовка:
- Издинстајте го кромидот, па додајте пилешко бело месо исечкано на коцки да се динста на тивок оган. Пред крајот на динстањето додајте 1 шолја течност од супа. Тргнете од оган и оставете да се излади.
- Во друго тенџере згответе три јајца. Кога сè ќе се излади во блендер измиксајте варени јајца со малку масло. Потоа додајте ја смесата од месо и кромид (заедно со течноста). Додајте 1 лажица сенф, 1 лажица сок од лимон и сечкан магдонос, целер и сол.
- На крај сè добро изблендирајте и ќе добиете сочен и одличен намаз – пилешка паштета.
- Ставете во тегла и чувајте во фрижидер до 3 дена од денот кога сте ја направиле.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо