Направете деликатесни полнети шампињони.
Состојки:
- 700 гр. шампињони покрупни
- 200 гр. шунка
- 100 гр. кашкавал
- 4 лажици павлака
- 1 јајце
- 2 чешни лук
- масло и вегета
Подготовка:
- Се мијат и чистат печурките, се двојат дршките, се сечат ситно шунката и кашкавалот, а лукот се пасира.
- Се пропржува лукот на малку масло, па се додаваат исечените дршки и се динстаат. Се додава на крај и шунката и зачини.
- Се лади смесата и потоа во неа се додава јајце, павлака и кашкавал и се полнат шампињоните, се редат на намастена тава и печат на 200 степени 20 минути.
Добар апетит! Со печурките супер оди бело вино.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт