Маринада за пилешко или говедско месо кое се топи во уста

Маринада за пилешко или говедско месо кое се топи во уста

Оваа маринада ги претвара вашите јадења во вистинско гурманско уживање!

Состојки:

  • 1/4 шолја соја сос
  • 3 лажици мед
  • 2 лажици бел оцет
  • 1 1/2 лажичка лук во прав
  • 1 1/2 лажичка ѓумбир во прав
  • 170 мл масло
  • сечкан кромид
  • 1 лажичка бибер

Начин на подготовка:

  1. Во голем сад ставете соја сос, мед, оцет, лук во прав, ѓумбир, масло, сечкан кромид и бибер. Сè добро измешајте. 
  2. Во смесата ставете го месото и оставете го во фрижидер барем четири часа пред подготовка.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text