Вкусно и топло јадење кое ќе го обожавате во посните денови.
Состојки:
- глави од повеќе видови морска риба
- 5-7 главици кромид
- 4-5 моркови
- посни ситни тестенини
- корен целер
- мелена пиперка
- сол
- неколку зрна бибер
- листови магдонос
- листови целер
Начин на подготовка:
- Главите згответе ги со 2-3 главици кромид, 2-3 моркови, корен целер и неколку зрна бибер.
- Во друг сад пропржете 3-4 главици кромид и два моркови, исечкани на кругови.
- Налијте со водата во која се готвеле главите од риби, претходно процедена.
- Исчистете го месото од коски и додајте го во чорбата.
- Посолете и побиберете, а малку мелена пиперка додајте директно во врелата чорба.
- На крај додајте тестенини, кратко гответе и тргнете од оган.
- Посипете со сечкани листови целер и магдонос.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт