Поховано пилешко – рецепт и за почетници

Поховано пилешко – рецепт и за почетници

Направете вкусно поховано месо.

Состојки:

  • 600 гр. пилешко месо
  • 2 јајца
  • 20 лажици презла
  • ½ лимон сок
  • сол и бибер
  • масло

 

Подготовка:

  1. Се сече пилешкото месо, се обработува со чекан за месо и се става сол и бибер.
  2. Се става и сок од лимон.
  3. Се остава да впие половина час пред пржење.
  4. Се матат јајцата во сад, а во друг се става презлата.
  5. Се валкаат прво во презла па во јајце парчињата месо, па се пржат на загреано масло.

 

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

singlepost_text