Омилениот вкус на италијанскиот специјалитет замотан во палачинка!
Состојки:
- палачинки (подготвени по основен рецепт)
- 250 гр печурки
- 250 гр Пекабеско шунка
- 250 гр кашкавал
- 100 гр доматен сос
- сол
- бибер
- оригано
- 100 гр маслинки без коски
- 2 јајца
- презла
Начин на подготовка:
- Исечете ги, но не преситно, сите состојки за фил, додајте доматен сос, зачинете, па со тоа филувајте ги палачинките. Свиткајте ги по желба.
- Филуваните палачинки натопете ги во јајце, па во презла и печете на благо загреано масло (или во фритеза). Послужете ги додека се топли.
- Палачинките можете да ги посипете со рендан кашкавал или да ги послужите со сос од мајонез, павлака и кисели краставички.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт