Брз и евтин ручек со пилешко и печурки

Брз и евтин ручек со пилешко и печурки

Брз и евтин ручек…

Состојки:

  • 600 гр пилешко бело месо
  • 200 гр шампињони
  • 100 мл масло
  • 200 мл павлака за готвење
  • 1 лажица зачин
  • сол
  • бибер
  • 2 лажици пармезан
  • магдонос
  • 1/2 лажица брашно
  • 100 мл вода

Начин на подготовка:

  1. Месото исечкајте го на коцки и зачинете. Загрејте масло во тава па ставете месо и пропржете го 15 минути. Исечкајте ги шампињоните. Кога месото ќе биде готово извадете го па на маслото пропржете ги и шампињоните, кои ќе ги посолите откако ќе се пропржат. 
  2. Кога шампињоните ќе бидат готови, додајте го месото, ставете павлака и вода, бибер и магдонос. 
  3. Кога ќе зоврие, разматете брашно во малку вода и додајте во сосот. Измешајте и исклучете го огнот. Оставете уште малку на врела рингла да крчка па на крај, кога крчкањето ќе се смири, додајте пармезан и повторно измешајте. 
  4. Додека тоа се готви, згответе тестенини и послужете ги со јадењето.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*