Деликатес на денот: Батаци со кари и маслинки

Деликатес на денот: Батаци со кари и маслинки

Вкусни пилешки батаци со кари и маслинки.

Состојки:

  • 4 батаци
  • 10 маслинки
  • 2 главици кромид
  • 1 чешне лук
  • пола шолја бело вино
  • 2 лажички кари
  • 4 лажици масло

Подготовка:

  1. Се пржат батаците со 4 лажици масло, па им се додаваат сечените маслинки и кромид.
  2. Се пржи месото околу 10 минути.
  3. Се додава потоа вино, кари, сол и зачини по избор.
  4. Се поклопува тавата и се крчка 15 минути, повремено помрднувајќи ги батаците.
  5. Ако фали течност додајте вода.
  6. Пријатно.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо