Полнети плескавици – гурмански рецепт

Полнети плескавици – гурмански рецепт

Направете вкусни плескавици со телешко месо.

Состојки:

  • 200 гр. мелено месо
  • 1 црвена пиперка
  • 1 лист блитва
  • 1 парче кашкавал
  • сол, бибер и вегета

 

Подготовка:

  1. Се посолува меленото месо и се остава да отстои малку.
  2. Се пече и чисти пиперката, па се попарува блитвата во врела вода.
  3. Се меша вегета со бибер и сол и се става на пиперката и исцедената блитва.
  4. Се прават топчиња од месо, се ставаат на намастена хартија се притискаат со даска за сечење.
  5. Се става пиперка, блитва и кашкавал и се става горе втора плескавица.
  6. Се пржат на врело масло.

НАПОМЕНА: Ова се мерки за една плескавица

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

singlepost_text