Гурмански ќебапи

Гурмански ќебапи

Вкусни гурмански ќебапи, кога еднаш ќе ги пробате ќе ги правите постојано.

Состојки:

  • 1 кг мелено јунешко месо
  • 1-2 лути свежи пиперки
  • мелена лута пиперка
  • сирење
  • сол
  • кромид

Начин на подготовка:

  1. Ситно исечкајте го сирењето, пиперката и кромидот. Сè посолете и зачинете со лута мелена пиперка. Измешајте во меленото месо и долго мешајте (барем 20-тина минути). 
  2. Направете топка и оставете во фрижидер неколку часа. Формирајте ќебапи по желба. Печете на скара или грил тава.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо