Се топат во уста: Кремасти топчиња од бело чоколадо и кокос

Се топат во уста: Кремасти топчиња од бело чоколадо и кокос

Неодоливи кремасти топчиња…

Состојки:

  • 150 гр исечкано бело чоколадо
  • изрендана кора од половина лимон
  • 50 мл слатка павлака
  • 1 см рендан ѓумбир
  • 50 гр кокос

Начин на подготовка:

  1. Во помал сад измешајте павлака, ѓумбир и рендана кора од лимета. Загрејте во микробранова околу половина минута. 
  2. Топлата смеса прелијте ја преку исечкано бело чоколадо и добро измешајте. Повторно ставете во микробранова на половина минута и измешајте додека чоколадото не се растопи.

     

  3. Поклопете ја изладената смеса и чувајте во фрижидер околу еден час.

     

  4. Од изладената смеса обликувајте топчиња и извалкајте ги во кокосово брашно.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text