Есенска паста со тиква и ѓумбир

Есенска паста со тиква и ѓумбир

Пастата е секоаш добар избор за вкусен оброк…

Состојки:

  • 1 кг тиква
  • 250 гр тестенини по избор
  • малку ѓумбир
  • свеж босилек
  • сол
  • бибер
  • кумин

Начин на подготовка:

  1. Тиквата пресечете ја на половина, исчистете ја од семки, а потоа исечкајте ја на мали парчиња. 
  2. Во длабок плех ставете вода да го прекрие дното и ставете ги парчињата тиква. Ставете го плехот во претходно загреана ререна и печете на 200 степени 20 минути. 
  3. Кога тиквата ќе биде печена извадете ја и отстанете ја кората. Тиквата изблендирајте ја со останатите состојки и послужете со обварени тестенини.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*