Лесен и вкусен похован кромид со супер арома.
Состојки:
- 2 главици кромид големи
- 200 гр. брашно
- 100 гр. презла
- 2 лажици гриз
- 3 јајца
- 300 мл. масло за пржење и сол
Подготовка:
- Се лупи кромидот и се сече на кругови подебели.
- Се матат јајцата им се става сол, во друг сад се мешаат гриз и презла.
- Се валкаат прво тркалцата во брашно, па јајца, па презла.
- Се пржат на загреано масло.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука