Викенд мезе: Похован кромид по најдобар рецепт

Викенд мезе: Похован кромид по најдобар рецепт

Лесен и вкусен похован кромид со супер арома.

Состојки:

  • 2 главици кромид големи
  • 200 гр. брашно
  • 100 гр. презла
  • 2 лажици гриз
  • 3 јајца
  • 300 мл. масло за пржење и сол

Подготовка:

  1. Се лупи кромидот и се сече на кругови подебели.
  2. Се матат јајцата им се става сол, во друг сад се мешаат гриз и презла.
  3. Се валкаат прво тркалцата во брашно, па јајца, па презла.
  4. Се пржат на загреано масло.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text