Есента пристигна а со неа и сите ароматични специјалитети.
Печени јаболка со суво грозје.
Состојки:
- 2 јаболки
- 2 лажици суво грозје
- 2 лажици кафеав шеќер
- 2 лажици маргарин
- ореви, цимет, мед
Подготовка:
- Се мијат јаболката и се сечат горните делови. Јаболката треба да се излупени.
- Се вдлаби внатрешноста, се става во неа шеќер.
- Се става суво грозје, маргарин, мед и ореви.
- Се става цимет и потоа се ставаат капаците од јаболката, илисечените делови.
- Се ставаат во тава на плех со хартија и се печат на 200 степени додека не омекнат и потемнат убаво.
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки