Есенски специјалитет: Печени јаболки со суво грозје, мед, ореви и цимет

Есенски специјалитет: Печени јаболки со суво грозје, мед, ореви и цимет

Есента пристигна а со неа и сите ароматични специјалитети.

Печени јаболка со суво грозје.

Состојки:

  • 2 јаболки
  • 2 лажици суво грозје
  • 2 лажици кафеав шеќер
  • 2 лажици маргарин
  • ореви, цимет, мед

Подготовка:

  1. Се мијат јаболката и се сечат горните делови. Јаболката треба да се излупени.
  2. Се вдлаби внатрешноста, се става во неа шеќер.
  3. Се става суво грозје, маргарин, мед и ореви.
  4. Се става цимет и потоа се ставаат капаците од јаболката, илисечените делови.
  5. Се ставаат во тава на плех со хартија и се печат на 200 степени додека не омекнат и потемнат убаво.

Повеќе на Готви.мк:

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

singlepost_text