Вкусен и лесен ручек – феноменална комбинација од јогурт и бело месо.
Состојки:
- 500 гр пилешко бело месо
- 4 дл јогурт
- 100 гр трапист сирење
- 100 гр лебни трошки
- 2 лажици магдонос
- бибер по вкус
- сол
- малку масло
Начин на подготовка:
- Сирењето изрендајте го крупно, магдоносот ситно исечкајте го, а месото исечкајте го на шницли.
- Во сад измешајте трапист, магдонос и лебни трошки.
- Шницлите посолете ги и побиберете ги, потопете ги во јогурт и извалкајте ги во смеса со трапист.
- Намастете огноотпорен сад со масло, наредете ги подготвените шницли, останатиот јогурт и смесата за панирање прелијте ги преку нив и покријте со алу фолија.
- Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути. Тргнете ја алу фолијата и оставете ги шницлите да се запечат до румена боја.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо