Необична, а вкусна мусака…
Состојки:
- 400 гр пилешки гради
- 100 гр бланширан ситно сечкан спанаќ
- 1 помала главица кромид
- 2 јајца
- 200 мл млеко
- 100 мл јогурт
- сол
- бибер
- зачин
- мускатно оревче
Начин на подготовка:
- Пилешкото исечкајте го на коцки и ставете го во огноотпорен сад, па во рерна на 200 степени додека не биде до половина печено. За тоа време ситно исечкајте кромид и издинстајте го на вода. Додајте бланширан спанаќ, динстајте кратко, зачинете па додајте го пилешкото од рерна.
- Сè добро измешајте, тргнете од шпорет, па сè повторно вратете во огноотпорниот сад. Разматете јајца со млеко и додајте јогурт. Прелијте преку спанаќот и пилешкото, измешајте, ставете во рерна да се пече уште околу половина час на 180 степени.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи