Повкусно од похован и од топено сирење: Кашкавал кој се топи во рерна

Повкусно од похован и од топено сирење: Кашкавал кој се топи во рерна

Направете вкусен кашкавал од рерна.

Состојки:

  • 250 гр. кашкавал
  • 3 јајца
  • 250 мл. млеко
  • 3 лажици брашно
  • 1 лажиче прашок за пециво
  • 1 лажиче сол
  • 1 лажиче маргарин

 

Подготовка:

  1. Се загрева рерната на 200 степени и се премачкува тава со маргарин.
  2. Се матат јајца во сад и се додава млеко, па се меша, а посебно се матат брашно и прашок за пециво, па потоа се ставаат во смесата со јајца.
  3. Се ренда кашкавалот крупно, па се става  во смесата.
  4. Се става смесата во плехот и се пече на загреана рерна на 200 степени додека не порумени, околу 20 минути.

Повеќе поврзани рецепти на Готви.Мк

Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика

Полнети тиквички по најдобар рецепт

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*