Направете вкусен кашкавал од рерна.
Состојки:
- 250 гр. кашкавал
- 3 јајца
- 250 мл. млеко
- 3 лажици брашно
- 1 лажиче прашок за пециво
- 1 лажиче сол
- 1 лажиче маргарин
Подготовка:
- Се загрева рерната на 200 степени и се премачкува тава со маргарин.
- Се матат јајца во сад и се додава млеко, па се меша, а посебно се матат брашно и прашок за пециво, па потоа се ставаат во смесата со јајца.
- Се ренда кашкавалот крупно, па се става во смесата.
- Се става смесата во плехот и се пече на загреана рерна на 200 степени додека не порумени, околу 20 минути.
Повеќе поврзани рецепти на Готви.Мк
Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика