Зеленчукот никако не го пржете вака – трик за вкусен ручек кој и готвачите го кријат

Зеленчукот никако не го пржете вака – трик за вкусен ручек кој и готвачите го кријат

Ако сакате правилно да го варите зеленчукот и да му ја задржите бојата и витамините, знајте неколку трикови.

Најубаво е да се употребува за варење супа за хранливите состојки макисмално да се искористат.

За да ја задржи бојата треба да се вари во што е можно помалку вода и маснотија.

Никогаш не се вари или пржи без капак, иако тоа ретко каде го пишува.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

singlepost_text