Печени во рерна во голем плех…
Состојки:
- 3 јајца
- 400 мл млеко
- 300 гр брашно
- малку сол
- малку масло
- 100 гр суво грозје
- малку џем
Начин на подготовка:
- Плехот добро намастете го со масло. Во чинија разматете јајца, додајте млеко, брашно, малку масло, сол и суво грозје и сè добро разматете, да нема грутки.
- Кога тепсијата ќе се загрее, ставете го тестото. Преку тестото ставете неколку лажици џем, па печете на 200 степени околу 30-40 минути.
- Печената палачинка исечкајте ја така што ќе добиете 9 парчиња.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега