Највкусните домашни пралине колачиња кои ќе ги подготвите за миг!
Состојки:
- 500 гр чоколадо
- 250 гр лешници
Начин на подготовка:
- Растопете чоколадо на пареа и со смесата премачкајте калапи за пралине, потоа оставете во фрижидер да стегнат.
- Кога ќе стегнат, повторете ја постапката уште еднаш и исто така оставете во фрижидер.
- Измешајте го остатокот од чоколадото со ситно сечкани лешници и наполнете ги калапите.
- Остатокот од растопеното чоколадо прелијте го во калапот како би се формирал „поклоп“ за колачињата. Оставете ги во фрижидер да преноќат.
- Послужете наредниот ден и уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта