Вака правилно се вари компир за пире – за најкремав ручек без грутки

Вака правилно се вари компир за пире – за најкремав ручек без грутки

Иако звучи лесно идејата да зготвите пире од компири, има совети кои треба да ги следите.

Варете го компирот додека не омекне, а не додека не се распадне.

Користете рачна мешалка или гмечалка за компирот, не електричен миксер или блендер.

Исто така, црвениот компир не е добар за пире поради поведенастата структура.

Вака секогаш ќе имате вкусно пире.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text