Вака супите и чорбите нема долго да се скиселат – трик со кој нема да фрлите ручек

Вака супите и чорбите нема долго да се скиселат – трик со кој нема да фрлите ручек

Ако не сте сигурни дали ќе ја изедете чорбата која ја готвите, се што ви треба е мал кујнски трик.

Додека е врела ставете и прстофат сода бикарбона.

Така подолго ќе трае, ќе биде вкусна и нема да се скисели.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*