Вака шумското овошје нема да скапе брзо – крие цела ризница здравје

Вака шумското овошје нема да скапе брзо – крие цела ризница здравје

Шумското овошје е исклучително вкусно и здраво, а ако не се чува на правилен начин многу лесно се скапува и расипува.

За да го чувате правилно треба да ги фрлите сите скапани делови и плодови.

Тргнете ги и стеблата ако фатиле мувла.

Ако ги тргнете добрите зрна од оние кои почнале да скапуваат ќе потраат долго и нема брзо и тие да се расипат.

Може и да ги исперете со вода и оцет во сразмер 3 спрема еден за да ги уништи бактериите.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смути со лубеница

Смути за старт на денот

За диета здраво срце и висок притисок – една шолја е лек

Неодолив сок од јаболка

Сок од домати – витамини и супер вкус

Слатка зимница: Домашен сок од крушки

Чаша на ден и ќе бидете здрави како дрен