Ситни ќебапи со ориз

Ситни ќебапи со ориз

Вкусен ручек кој ќе го обожавате!

Состојки:

  • 800 гр јунешко месо
  • 2 главици кромид
  • масло
  • сол
  • бибер
  • малку црвена пипер
  • 1/2 главица лук
  • листови целер
  • листови магдонос
  • 2 лажици концентрат од домати
  • малку бибер во зрно
  • 1 морков

Начин на подготовка:

  1. Јунешкото исечкајте го на парчиња. Кромидот и лукот исечкајте ги, загрејте масло и на него ставете кромид, лук, морков, магдонос, целер, парчиња месо, сол и бибер.
  2. Динстајте сè додека не зоврие водата која ќе ја пуштат месото и зеленчукот. Намалете ја температурата, додајте црвена пипер и доматен сос.
  3. Кога месото ќе биде издинстано, сè залијте со вода и оставете да зоврие. Динстајте така додека месото не биде меко, а по желба можете да додадете и малку зачин. Послужете со варен ориз.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо