Сочно, печено месо кое едноставно се топи во уста – нема ништо повкусно!
Сè што е потребно за месото да не биде суво, е пред термичката обработка да отстои некое време во маринада.
Маринадата подгответе ја по желба, има безброј варијанти, а ние ви донесуваме една прилично универзална и едноставна.
Состојки:
- 1/2 шолја маслиново масло
- 1/2 шолја пиво
- 1 лажица мед
- 1 лажица сол
- 3 чешниња лук
Начин на подготовка:
- Изгмечете го лукот додека не стане кремаст, па додајте маслиново масло, сол, пиво и мед. Добро измешајте.
- Месото исечкајте го по желба и прелијте го со маринада. Оставете во фрижидер најмалку три часа (а најдобро преку ноќ), па испечете или испржете.
БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта
Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот
Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг
Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи