Трик за совршено сочно месо: Пред печење направете го ова и никогаш нема да биде жилаво или суво

Трик за совршено сочно месо: Пред печење направете го ова и никогаш нема да биде жилаво или суво

Сочно, печено месо кое едноставно се топи во уста – нема ништо повкусно!

Сè што е потребно за месото да не биде суво, е пред термичката обработка да отстои некое време во маринада.

Маринадата подгответе ја по желба, има безброј варијанти, а ние ви донесуваме една прилично универзална и едноставна.

Состојки:

  • 1/2 шолја маслиново масло
  • 1/2 шолја пиво
  • 1 лажица мед
  • 1 лажица сол
  • 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Изгмечете го лукот додека не стане кремаст, па додајте маслиново масло, сол, пиво и мед. Добро измешајте.
  2. Месото исечкајте го по желба и прелијте го со маринада. Оставете во фрижидер најмалку три часа (а најдобро преку ноќ), па испечете или испржете.

Повеќе на Готви.мк:

Чајот од шипка како лек

БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта

Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот

Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг

Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

singlepost_text