Главна ѕвезда во шпајзот: Проверено најдобар рецепт за кисели краставички

Главна ѕвезда во шпајзот: Проверено најдобар рецепт за кисели краставички

Проверено најдобар рецепт за кисели краставички!

Состојки:

  • 3 кг корнишони
  • 1/2 л оцет
  • 1,5 л вода
  • 100 гр шеќер
  • 50 гр сол

Начин на подготовка:

  1. Краставичките добро измијте ги па наредете ги во тегли, колку да може да се притиснат. 
  2. Во тенџере ставете вода, додајте оцет, шеќер, сол, зачини. 
  3. Сè добро измешајте и налијте ги краставичките. Затворете со метални капаци. Ставете во студена рерна, па вклучете ја на 90 степени горната и долната рерна и тајмерот подесете го на 90 минути. 
  4. Кога тајмерот ќе се исклучи оставете ги теглите да се изладат и потоа спакувајте ги со останатата зимница.

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе поврзани рецепти на Готви.Мк

Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика

Полнети тиквички по најдобар рецепт

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*