Шницли со кашкавал, бешамел и презла

Шницли со кашкавал, бешамел и презла

Вкусен ручек за сите сетила, месо со совршени додатоци.

Состојки:

  • 4 шницли свински
  • 600 гр. карфиол
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр.путер
  • 65 гр. брашно
  • 250 мл. млеко
  • презла за поховање
  • масло
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Се обарува главицата карфиол во солена вода.
  2. Се става сол и бибер на шницлите и се обработуваат со чекан, па се валкаат во брашно и се пржат на загреано масло и путер.
  3. Се вадат и редат во тава со масло.
  4. Се става на тава 50 грама путер да се стопи, се додаваат 25 гр. брашно и се меша, па се става млеко, сол и бибер и се меша да добие густина.
  5. Се сече обарениот карфиол, се става во бешамелот врз месото, па се ренда кашкавал и се прска малку презла.
  6. Се пече 30 минути на 220 степени.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

 

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*