Крофни со банана од тава: Меки како снегулки, без капка масло

Крофни со банана од тава: Меки како снегулки, без капка масло

Необичен рецепт за сјајни крофни меки како пена.

Состојки:

  • 15 гр квасец
  • 1 лажичка шеќер
  • 2 јајца
  • 1 мала коцка путер
  • 100 гр павлака
  • 350-400 гр брашно
  • малку сол
  • 1 пудинг од банана или ванила
  • шеќер за пудингот
  • 1 банана
  • 250 мл млеко

Начин на подготовка:

  1. Замесете глатко тесто со квасец, шеќер, додајте јајца, путер, павлака, брашно и малку сол. 
  2. Тестото оставете го малку да одмори па развлечете го на половина сантиметар, па исечете на квадрати. 
  3. Згответе пудинг, додајте шеќер по желба и измешајте една издробена банана. 
  4. Изладете и со тоа полнете го тестото, поклопете па притиснете ги рабовите, покријте малку да одмори. 
  5. Печете поклопено на сува тава на тивок оган.

Уживајте!

Повеќе поврзани вести на Готви.мк

Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации

Десерт готов за 20 минути

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

Пудинг од ориз

Чоколадна баклава

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*