Најдобриот прелив за колачи: Топинг од чоколадо

Најдобриот прелив за колачи: Топинг од чоколадо

Рецепт за најдобриот прелив за колачи…

Состојки:

  • 2 шолји исечкано чоколадо
  • 1 шолја кокосово масло

Начин на подготовка:

  1. Измешајте чоколадо и масло па сè растопете во микробранова печка. 
  2. Преливот веднаш се стврднува кога ќе го прелиете преку нешто студено, а нема да стегне во сад толку брзо како обичното чоколадо. 
  3. Исто така може повторно да се топи и подгрева.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*