Повкусно од топено сирење: Растопен кашкавал во грне

Повкусно од топено сирење: Растопен кашкавал во грне

Вкусен деликатес како совршен прилог за ручек или мезе за пријатели.

Состојки:

  • 300 гр. кашкавал
  • 50 гр. маргарин
  • 1 шолја млеко
  • 3 јајца
  • 3 лажици брашно
  • ¼ лажички бибер

Подготовка:

  1. Се ренда кашкавалот крупно, се матат јајцата со млеко и брашно, па се става кашкавалот.
  2. Се става сол и бибер.
  3. Се става се во подмачкан земјен сад или плех со маргарин и се пече на 200 степени додека не се растопи целосно и не фати кора.

Пријатно јадење!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо