Направете вкусни пиперки во сенф.
Состојки:
- 2 кг. црвени пиперки
- 4-6 чешни лук
- 4 ловорови листови
- 1 л. вода
- 3 дл. оцет
- 30 гр. сол
- 20 гр. шеќер
- 3 дл. масло
- 400 гр. сенф
Подготовка:
- Се чистат пиперките и се сечат на коцки како за салата.
- Се вари оцетот со вода, сол и шеќер, ловоров лист и цели чешни лук, па се ставаат и пиперките и се вари десет минути.
- Се цеди, се вади ловорот и лукот и се лади.
- Се мати сенф со масло и се додава на оладените пиперки.
- Се става во врели тегли, се става топло масло до врв и се остава 10 минути во топла рерна.
- Се затвора и се лади.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа