Вкусни лазањи со мелено месо – идеален избор за ручек!
Состојки:
- 400 гр мелено месо
- 1 пакување готови кори за лазањи
- 1 главица кромид
- 1 поголем домат
- црвена пипер
- зачин
- сол
- масло
- бибер
- 300 гр кисела павлака за сос
- 2 јајца за сос
Начин на подготовка:
- На масло пропржете ситно сечкан кромид па додајте мелено месо и малку продинстајте го. Додајте домат исечкан на коцки, лук, зачин, сол и бибер.
- Во чинија скршете јајца, па додајте павлака и измешајте.
- На дно на тепсија наредете листови кори за лазањи, кои сте ги провлекле низ врела вода, премачкајте со дебел слој павлака, потоа кори, па 1/3 фил од мелено месо, па кори, павлака, кори, павлака, месо и така додека не го потрошите материјалот. Од горе ставете дебел слој павлака и ако сакате изрендајте малку кашкавал.
- Печете на 200 степени околу 40 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство