Брз ручек кој лесно се прави. Комбинацијата пилешко и печурки е совршена секогаш.
Состојки:
- 500 гр. пилешко
- 4 лажици маргарин
- 1 кромид
- 150 гр. печурки
- 1 коцка пилешка супа
- 1 лажица брашно
- 1/3 лимонов сок
- магдонос
Подготовка:
- Се сече пилешкото и малку се обработува со чекан за месо.
- Се ставаат зачини, сол и бибер.
- Се става половина маргарин на тава, па пилешкото кое се пржи.
- Се вади пилешкото, а на истата тава се пржат ситно сечен кромид и печурки, па се динста додека не испари водата.
- Се става коцката супа, сок од лимон и брашно, па се вари додека не се згусне.
- Се враќа пилешкото со магдонос, се крчка уште малку и се служи.