Одлична е за време на пост, но можете да ја правите секојдневно како лесен оброк!
Состојки:
- 1 главица кромид
- 1 пашканат
- 1 корен магдонос
- 1 целер
- 1 пиперка
- 1 поголем морков
- лист ловор
- бибер во зрно
- 500 гр сом
- 1 лажица брашно
- 1 лажица зачин за рибја чорба
- малку сув зачин
- мелен бибер
- 1 лажичка црвена пипер
- листови целер и магдонос
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- На малку масло пропржете сечкан кромид па додајте го подготвениот зеленчук исечкан на коцки. Динстајте малку па налијте вода и оставете да се готви околу 15 минути.
- Додајте ловоров лист, бибер во зрно и исечкана риба. Гответе уште 10-15 минути.
- Во малку вода разматете ги сите зачини, брашно, пипер, зачин за риба, сув зачин, мелен бибер па додајте во чорбата.
- На крај, додајте сечкани листови магдонос и целер.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт