Мислите дека невозможно е да направите феноменален десерт без млеко, јајца и маргарин… Се лажете!
Состојки:
- 1,5 шолја брашно
- 1 лажичка сода бикарбона
- прстофат сол
- 3 лажици какао
- 1 шолја шеќер
- 1 лажичка оцет
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 5 лажици масло
- 1 шолја вода
- 200 гр чоколадо
Начин на подготовка:
- Во плех за печење измешајте ги сите суви состојки. Додајте оцет, масло, шеќер и екстракт од ванила, па сè добро соединете.
- Печете во рерна загреана на 180 степени околу 35 минути.
- За тоа време на пареа растопете чоколадо со малку масло и со него прелијте ја тортата. По желба, украсете со шлаг и со омиленото овошје.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега