Убедливо најлесен и најдобар десерт од само три состојки, а полн чоколадо.
Состојки:
- 175 гр. чоколадо
- 7 јајца
- 140 гр. маргарин
Подготовка:
- Се загрева рерната на 150 степени и се обложува со хартија калап за торта.
- Се топи чоколадото на пареа, а пред крај се става маргарин и се меша да се стопи.
- Се двојат белките од жолчките и пенасто се матат жолчките, па се додаваат кај чоколадото постепено.
- Се матат и белките во цврст снег и се ставаат и тие во смесата постепено.
- Се става смесата откако убаво ќе се измеша во калапот.
- Се пече 25 минути.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути