Иако е топло и е лето, секогаш е добре дојдена чорба за здравје и имунитет.
Состојки:
- 500 гр. телешко месо
- 2 дл. вода
- 1 главица кромид
- 2 моркови
- магдонос
- 1 целер
- 2 компири
- . масло
- 2 лажици брашно
- 2 дл. кисела павлака
- 1 јајце
- сол и бибер
Подготовка:
- Се сече ситно кромидот и се динста на масло во тава.
- Се додава месото сечено на коцки и сол и бибер, се става вода и се динста околу еден час.
- Се додава зеленчукот излупен и исечен на коцки, зачини и 2 литри вода.
- Се прави запршка од брашното и се става и таа.
- Пред сервирање се меша павлаката со јајце и магдонос.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи