Деликатес: Шницли со јогурт кои крчкаат во рерна

Деликатес: Шницли со јогурт кои крчкаат во рерна

Направете вкусно месо со јогурт кое се топи во уста.

Состојки:

  • 500 гр. мисиркино месо
  • 4 дл. јогурт
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр. презла
  • 2 лажици магдонос
  • бибер
  • сол
  • масло

Подготовка:

  1. Се ренда кашкавалот, се сече ситно магдоносот и месото се сече на тенки шницли.
  2. Се меша кашкавалот во сад во презлата и магдонос, се става сол и бибер на секоја шницла и се ставаат во јогурт, па се ставаат во смесата со кашкавал.
  3. Се премачкува тава со масло, се ставаат шницлите и остатокот од јогуртот и смесата врз нив.
  4. Се печат на 200 степени 20 минути.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

 

 

 

singlepost_text