Незаборавно уживање во секој залак…
Состојки:
- 150 гр сечкано чоколадо за готвење
- 125 гр путер и уште за премачкување
- 3 јајца
- 90 гр шеќер + 2 лажици за снег
- 100 гр бадемово брашно
- хартиени корпички
Начин на подготовка:
- Рерната загрејте ја на 170 степени. Намастете капал со путер доколку не користите хартиени корпички.
- На пареа растопете путер и чоколадо. Додајтеж жолчки, шеќер и бадемово брашно. Добро измешајте.
- Разматете цврст снег од белки со додаток шеќер.
- Снегот постепено додавајте го во чоколадната мешавина и вниматепно измешајте.
- Печете ги мафините околу 30-35 минути.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта