Уживајте во вкусен босански специјалитет…
Состојки:
- 1 пиле
- 200 гр брашно
- 5 јајца
- 1 шолја милерам
- малку млеко
- малку вода
- сол
- бибер
- 1 кесичка прашок за печиво
- малку путер
Начин на подготовка:
- Пилето исечкајте го на парчиња, посолете и оставете да отстои. Од сите останати состојки замесете тесто кое треба да биде нешто погусто отколку тестото за палачинки. Половина милерам оставете на страна.
- Во намастена и загреана тепсија ставете тесто, а преку наредете парчиња пилешко. Печете околу половина час во добро загреана рерна, извадете ја тепсијата, па премачкајте со останатиот милерам.
- Вратете во рерна и печете уште 10 минути. Сервирајте со салата.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна