На Лесковачки начин: Пикантни уштипци од мелено месо

На Лесковачки начин: Пикантни уштипци од мелено месо

Ако сте љубители на мелено месо овие уштипци се идеален избор за вас.

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 3 јајца
  • 7-8 лажици брашно
  • 150 мл газирана минерална вода
  • мелен бибер по желба
  • лута црвена пипер
  • 2 чешниња лук по желба
  • масло за пржење

Начин на подготовка:

  1. Во чинија ставете мелено месо и сите останати состојки (ако ставите лук ситно исечкајте го) па убаво измешајте. 
  2. Со лажица вадете уштипци и пржете ги по неколку минути од двете страни во врело, длабоко масло. Пржените уштипци вадете ги на хартиени салфети да ја впијат маснотијата. 
  3. Послужете со прилог по желба.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*